HomeNieuws Aberdeen Standard Investment koopt nieuw distributiecentrum in Venray van VolkerWessels Logistics Development

Aberdeen Standard Investment koopt nieuw distributiecentrum in Venray van VolkerWessels Logistics Development

Actueel

Aberdeen Standard Investments heeft een distributiecentrum aangekocht op het bedrijventerrein De Blakt in de gemeente Venray, dat wordt ontwikkeld door VWLD De Blakt B.V., een dochter van VolkerWessels Logistics Development. Het gebouw, dat nu in aanbouw is, wordt in 2019 opgeleverd en is reeds volledig verhuurd.

 

Het distributiecentrum heeft  een vloeroppervlakte van circa. 18.400 m2 met daarbij nog eens  300 m2 aan kantoorruimte. Het gebouw wordt langjarig gehuurd door logistieke dienstverlener DKL Equipment BV, beter bekend onder de naam De Klok Logistics, dat hiermee zijn fijnmazig nationale transport- en distributienetwerk verder uitbreidt.

Uitstekende uitvalsbasis

Roeland van den Berg, directeur VWLD: “Door nauwe samenwerking op te zoeken met de gebruiker hebben wij een uitstekende locatie kunnen bemachtigen en realiseren wij een distributiecentrum dat perfect aansluit bij de eisen en wensen van de gebruiker.”

 

Remco Vos, eigenaar van De Klok Logistics: “De huur van deze nieuwe locatie zorgt voor een uitstekende uitvalsbasis voor onze bestaande klanten en geeft De Klok Logistics een verdere mogelijkheid voor expansie.”

Verkoop aan Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Standard Investments brengt het bezit onder in zijn Aberdeen European Balanced Property Fund SICAV-Fis. 

 

Gert-Jan Kapiteyn, Fund Manager van het Aberdeen European Balanced Property Fund: ”Deze aankoop past uitstekend in de core beleggingsstrategie van het fonds. Een compleet nieuw ontwikkeld logistiek object, gelegen op een uitstekende locatie in Nederland en langjarig verhuurd aan een zeer solide logistieke dienstverlener.”      

 

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd aan de Edisonstraat 1 te Oostrum, dat valt onder de gemeente Venray. Aannemer is Systabo B.V., een onderdeel van VolkerWessels. De bouw van het project is gestart en het wordt medio 2019 opgeleverd. 

 

De ontwikkelaar en verkoper VWLD De Blakt B.V. werd begeleid door JLL en Sight Law, de koper werd geadviseerd door Van Doorne en Savills. 

+