HomeNieuws Start bouw DC Bavelse Berg in Breda

Start bouw DC Bavelse Berg in Breda

Actueel

VolkerWessels Logistics Development realiseert op de locatie “Bavelse Berg” in Breda een 46.000 m² groot distributiecentrum. Dit DC is eventueel op te delen in 4 units vanaf  8.600 m2.

Perfect gelegen

Direct gelegen aan de afrit van de A27 is er een kavel van circa 7 hectare gereserveerd ten behoeve van een nieuw te bouwen logistiek centrum. Door haar ligging direct aan de A27 is de Bavelse Berg uitstekend bereikbaar. Breda is een van de zuidelijke hubs met directe snelweg verbindingen met onder andere Utrecht, Rotterdam, Antwerpen en Eindhoven. Op minder dan 10 minuten van de Bavelse Berg zijn meerdere barge- en railterminals gelegen met dagelijkse connecties met de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam.  Doordat de Bavelse Berg tegen Breda aan ligt is het voor personeel makkelijk om de locatie te bereiken met de bus of gewoon met de fiets.

 

Roeland van den Berg, directeur VWLD: “Wij zijn er trots op dat wij DC Bavelse Berg kunnen realiseren op een van de laatste grootschalige locaties voor logistieke activiteiten in Breda. Het project wordt op risico ontwikkeld en is vanaf september 2019 beschikbaar voor een of meerdere gebruikers. Het volledige dak wordt voorzien van zonnepanelen waar onze huurder van kunnen meeprofiteren.”

September 2019 opgeleverd

Het nieuwe DC wordt gebouwd op de locatie Bavelse Berg, gemeente Breda. Aannemer is Systabo B.V., een onderdeel van VolkerWessels. De bouw van het project is gestart in november 2018 en het wordt september 2019 opgeleverd.

De ontwikkelaar is VWLD Breepark BV, een joint venture tussen VolkerWessels Logistics Development (VWLD) en Euroclub, een fonds onder beheer van Aberdeen Standard Investments. Verhuurmakelaars voor het project zijn CBRE en JLL.

+