HomeNieuws Start van bouw ABC Square op Schiphol Trade Park

Start van bouw ABC Square op Schiphol Trade Park

Actueel

Delta Development Group en VolkerWessels Logistics Development zijn gestart met de bouw van hun project ABC Square. Daarvoor is de omgevingsvergunning verstrekt en recent de grond verworven aan de Airborne Avenue 65-67. Deze locatie ligt op Schiphol Trade Park, het circulaire bedrijventerrein gelegen vlakbij Schiphol. Aannemer is Systabo B.V., een onderneming van VolkerWessels.

Flexibel, circulair en efficiënt

Dat zijn de kernconcepten van ABC Square, dat een totaal metrage krijgt van 37.000 m² aan hoogwaardige bedrijfsruimte, representatieve kantoren en multifunctionele ruimten. Aan de westzijde bevinden zich de grootschalige bedrijfsruimten voor productie, opslag en logistiek en de oostzijde is een levendige straat met kantoorruimte met een eigen identiteit in een omgeving van groen.

 

Met units vanaf 4.000 m² die aan elkaar te koppelen zijn, wordt veel flexibiliteit gecreëerd. De mogelijkheden om bedrijfsruimte te combineren met de multifunctionele ruimte maken het project interessant voor een brede groep gebruikers. De ruimte kan worden gebruikt als showroom, test,- en productieruimte of kantoor. Naast logistieke dienstverleners kunnen ook regionale handelsondernemingen en hightechbedrijven hiermee prima uit de voeten. 

 

ABC Square wordt gebouwd onder architectuur van OPL Architecten. Het gebouw is een voorbeeld in circulair bouwen, modulaire opbouw en Cradle to Cradle geoptimaliseerd. Daarmee voorziet het gebouw in toekomstbestendigheid voor verschillende gebruikers. Daarnaast is het gebouw niet gekoppeld aan het gasnet en dus volledig elektrisch. Het zonnepark op het dak zorgt ervoor dat het gebouw volledig zelfvoorzienend is en ook energie voor andere gebruikers op het bedrijvenpark opwekt. 

Verkoop en verhuur

Barings Real Estate, onderdeel van Barings LLC, één van de grootste gediversificeerde vastgoedinvesteerders ter wereld, heeft het project gekocht als onderdeel van zijn pan-Europese strategie namens institutionele investeerders. Hierbij werden zij geadviseerd door European Logistics Real Estate Partners. Van Gool Elburg en Cushman & Wakefield nemen de verhuur op zich. 

Over Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park is een  ontwikkeling van Gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Real Estate en SADC.  Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp Zuid / Schiphol van de A4. Gebiedsontwikkelaar SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid, het gebied heeft in dit verband een BREEAM- vier sterren certificering voor gebiedsontwikkeling. Er wordt bij de gebiedsinrichting o.a. nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water. 

 

Dick van der Harst: ’Wij willen vestigers inspireren en uitdagen zo circulair mogelijk te ontwikkelen passend bij de ambitie van STP. Wij zijn trots op deze eerste vestiger die de circulaire ontwerpfilosofie omarmt en een toonaangevend pand ontwikkeld heeft’. 

+