HomeProjecten Bavelse Berg

Bavelse Berg

Breda

VolkerWessels Logistics Development gaat op de locatie "Bavelse Berg" in Breda een 40.000 m² groot distributiecentrum realiseren.

Bekijk nu onze nieuwe website!

Bavelse Berg

De Bavelse Berg is een bedrijventerrein gelegen ten oosten van de A27 tussen het dorp Bavel, het hoogwaardige bedrijventerrein Minervum en Breepark, het vrijetijdsgebied waar horeca, entertainment, sport en natuur samenkomen met vaste elementen als Kinepolis bioscoop, Vier Hoog Breda, sportwinkel Decathlon en diverse horecagelegenheden.

Direct gelegen aan de afrit van de A27 is er een kavel van circa 7 hectare gereserveerd ten behoeve van een nieuw te bouwen logistiek centrum.

Bereikbaarheid

Door haar ligging direct aan de A27 is de Bavelse Berg uistekend bereikbaar. Breda is een van de zuidelijke hubs met directe snelweg verbindingen met onder andere Utrecht, Rotterdam, Antwerpen en Eindhoven. Op minder dan 10 minuten van de Bavelse Berg zijn meerdere barge en railterminals gelegen met dagelijkse connecties met de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam.  Doordat de Bavelse Berg tegen Breda aan ligt is het voor personeel makkelijk om de locatie te bereiken met de bus of gewoon met de fiets.

 

Het distributiecentrum

Een prettige werkomgeving, duurzaamheid en een (logistiek) efficient gebouw zijn de belangrijkste speerpunten geweest bij het ontwerp van dit distributiecentrum. Er is gekozen om duurzame materialen te gebruiken, of materialen die goed herbuikbaar zijn. Door onder andere de toepassing van daklichten in combinatie met led-verlichting met bewegingssensoren is er een duurzame verlichtingoplossing. Door steeds afgewogen keuzes te maken is er een optimale balans gevonden russen een efficient logistiek gebouw en een prettig werkomgeving.  

 

 

 

Oppervlakte:

  fase 1  fase 2  
 bedrijfsruimte 18.900 m² 22.800 m²
 kantoorruimte  500 m² 500 m² 
 mezzanine 2.075 m2 (optioneel)  2.525 m2 (optioneel
 parkeren 65   117

 Op verzoek kan de kantoorruimte vergroot worden.

Specificaties

Vloerbelasting 50 kN per m² (70 kN puntbelasting)
Vloervlakheid NEN 2747 class 4 (class 6 in de expeditieruimte) 
Vrije hoogte 13 meter 
Loading docks 55 stuks in totaal   
Overheaddeuren op maaiveld 4  
Sprinkler ESFR 
Verlichting Hight efficiency LED

 

Feiten & cijfers

 • Distributiecentrum
  41.700 m² verdeeld over 2 units
 • Locatie
  Breda - Johan Willem Frisolaan
 • Ontsluiting
  Direct gelegen aan de A27
 • Duurzaamheid
  BREEAM
 • Projectcategorieën
  In aanbouw/ontwikkeling
  Aanbod
+