icon-arrow-right
HomeProjecten DC Laarakker

DC Laarakker

Kokerbijl 22, Haps

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft een huurovereenkomst getekend met Danone voor een nieuw state-of-the-art distributiecentrum van 56.000 m² in Cuijk (Zuidoost-Nederland). De bouw van het project wordt in november van dit jaar gestart door Systabo (ook een VolkerWessels bedrijf) en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 operationeel zijn.

 

Erjan Sprakel, directeur van VWLD: "De constructieve samenwerking tussen de teams van Danone, Bedrijvenpark Laarakker en onszelf heeft tot dit perfect gelegen distributiecentrum in Cuijk geleid. We zijn erg blij dat we aan de eisen van de lokale gemeenschap en Danone hebben kunnen voldoen door het genereren van werkgelegenheid in een duurzaam distributiecentrum, gelegen direct naast de fabriek van Danone.”

 

 

 

Het distributiecentrum is perfect gelegen op het Bedrijvenpark Laarakker, met directe toegang tot alle belangrijke wegen in de regio (A15, A50, A67, A2 en A12) via de A73. Bedrijvenpark Laarakker is gevestigd in de AgriFood Capital, een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost-Brabant. Binnen AgriFood Capital werken partijen samen aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rond duurzaamheid, voeding en gezondheid. Het centrum zal naar verwachting werkgelegenheid creëren voor circa honderd medewerkers in de Cuijk-regio.

 

Systabo, ook een VolkerWessels bedrijf, gaat het distributiecentrum bouwen. Het DC krijgt een BREEAM Very Good duurzaamheidsbeoordeling. Het ‘all electric’ distributiecentrum gaat Danone helpen om de komende jaren op deze locatie een CO2-neutrale operatie te realiseren.

 

VWLD werd geadviseerd door Sight Law en Danone werd geadviseerd door StraatmanKoster advocaten en Cushman & Wakefield bij de totstandkoming van de overeenkomst. 

Feiten & cijfers

 • Project
  DC Laarakker
 • Ontwikkelaar
  VWLD LAARAKKER B.V.
 • Huurder
  Danone Nutricia
 • Aannemer
  Systabo B.V.
 • Architect
  Kern Architecten
 • Realisatie
  56.000 m² warehouse met 638 m² kantoor
 • Start bouw
  November 2020
 • Oplevering
  Q4 2021
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  In aanbouw/ontwikkeling

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels Logistics Development tekent huurovereenkomst met Danone voor wereldwijd...

Amersfoort, 6 november 2020 - VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft een huurovereenkomst getekend met Danone voor...

+