icon-arrow-right
HomeProjecten DC Welkoop

DC Welkoop

Laan van de Stier 60, Apeldoorn

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) ontwikkelt voor retailer Welkoop ter ondersteuning van haar 150 winkels en e-commerce activiteiten een nieuw servicekantoor en distributiecentrum in Apeldoorn.  

Servicekantoor en distributiecentrum

VWLD is na een tenderproces door Welkoop, geselecteerd om samen met hen een nieuw servicekantoor en distributiecentrum te realiseren. Welkoop is de retailer gespecialiseerd in Tuin en Dier en heeft naast een franchise formule, ook eigen winkels. Samen met Welkoop, momenteel gevestigd in Ede, heeft VWLD na een uitvoerig logistiek en locatie studie bedrijventerrein Apeldoorn Noord II geselecteerd voor dit project. De logistieke studie wees uit dat Apeldoorn voor Welkoop de logistieke sweetspot is ten opzichte van haar winkels.

 

Op dit bedrijventerrein heeft VWLD van de gemeente Apeldoorn een kavel van circa. 4,5 hectare grond aangekocht. Hier wordt een servicekantoor van ca. 3.500 m² en een distributiecentrum van ca. 20.000 m² gebouwd. Daarnaast voorziet de ontwikkeling in een parkeergarage met een capaciteit van ca. 180 parkeerplaatsen. De 150 winkels van Welkoop worden vanaf deze nieuwe locatie bevoorraad, maar het nieuwe DC biedt ook ruimte voor de E-commerce tak van Welkoop. In het servicekantoor maken meer dan honderd medewerkers zich sterk om de marktpositie van de winkels verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing.

 

De bouw van het kantoor en distributiecentrum, voorzien van onder andere zonnepanelen op het dak, is in december 2019 gestart en wordt naar verwachting begin oktober 2020 door VWLD aan Welkoop opgeleverd. Hiermee wordt er aan het bedrijventerrein een waardevolle en duurzame ontwikkeling toegevoegd, met onder andere als uitgangspunt een BREEAM Very Good certificaat.

 

Systabo, een onderneming van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de realisatie. Leferink Architecten verzorgde in samenwerking met B+O Architectuur en Interieur de architectuur voor het project.

Feiten & cijfers

 • Project
  DC Welkoop
 • Ontwikkelaar
  VWLD Apeldoorn B.V.
 • Aannemer
  Systabo B.V.
 • Architect
  Leferink Architecten en B+O Architectuur en Interieur
 • Realisatie
  Ca. 20.000 m² warehouse met 3.500 m² kantoor
 • Oplevering
  Oktober 2020
 • Huurder
  Welkoop Retail B.V.
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  In aanbouw/ontwikkeling

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels Logistics Development verkoopt nieuw distributiecentrum Welkoop aan...

AMERSFOORT, 29 juni 2020 - Logistiek vastgoedontwikkelaar VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft het nieuwe...

Feestelijke start nieuwbouw servicekantoor en distributiecentrum voor Welkoop van...

Amersfoort 14 februari 2020 - VolkerWessels Logistics Development (VWLD), Welkoop en gemeente Apeldoorn hebben op 12 februari...

VWLD ontwikkelt hoofdkantoor met DC voor Welkoop

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) ontwikkelt voor Welkoop een nieuw servicekantoor met distributiecentrum op...

+