HomeProjecten Dordrecht

Dordrecht

Havengebied

VolkerWessels heeft een terrein in eigendom van 14 hectare, gesitueerd aan de noordzijde van Dordrecht, direct langs de Merwede. Het perceel beschikt over een eigen insteekhaven haaks op de rivier en een gedeelte water parallel aan de rivier. Op dit terrein heeft u de mogelijkheid uw eigen ontwikkeling op maat te realiseren. Het perceel kan als geheel worden ontwikkeld of  worden herverkaveld in kleinere percelen. Neem contact op voor extra informatie en de mogelijkheden van deze locatie langs de Merwede.

14 hectare bedrijfsgrond

 

De gehele locatie omvat ca. 14 hectare bedrijfsgrond en kan worden omschreven als een multi modaal bereikbare bedrijfslocatie, aangezien het terrein zowel bereikbaar is over het water als over de weg. Het terrein biedt ruimte voor bedrijven tot en met milieucategorie 4.2  en watergebonden bedrijven. Deelverkoop van het terrein is bespreekbaar. Daarmee kan het ruimte bieden aan nagenoeg iedere ondernemer, van klein tot groot. Deelverkaveling is al bespreekbaar vanaf ca. 1.000 m2.

 

 

 

Het oostelijk gelegen gedeelte van de locatie beschikt een eigen insteekhaven (de Kolenhaven). De Kolenhaven is haaks gelegen op rivier de "Beneden Merwede", en ligt tussen de 1e en de 2e Merwedehaven in. De kadelengte van de insteekhaven is ca. 210 meter en beschikt over eigen vaarwater met een breedte van ca. 40 meter. De gegarandeerde diepgang van de insteekhaven bedraagt ca. 3,5 meter met een streefdiepgang van ca. 4 meter.De noordkant van het perceel grenst direct aan de rivier de “Beneden Merwede". Het waterfront bedraagt hier bijna 400 meter. De kade die parallel loopt aan de rivier de “Beneden Merwede” mag niet worden aangewend voor aan- en afmeer activiteiten.

 

Feiten & cijfers

 • Bestemming
  Milieucategorie 1 tot en met 4.2
 • Bebouwingspercentage
  80%
 • Maximale bouwhoogte
  15 m1
 • Projectcategorieën
  Aanbod
+